När man fått körkort

Grattis! Du klarade det! För många dröjer det kanske några år innan man köper sin första bil från det att man fått körkort, men för andra är det första de gör att köpa en bil och vissa har kanske rentav redan en bil som väntar på dem där hemma.

Har du en bil och redan vistas ute på vägarna, finns det ett par råd som är värda att följa.


Precis tagit körkort? – Tänk på det här

Ställ bilen i ett garage

Många låter bilen stå utomhus dygnet runt. Kyla, regn och snö är bara några exempel på saker som kan skada din bil. Lacken, fälgarna, lister – ja, allt tar skada. Ett garage är en investering. Vi brukar tipsa om Krafer.se vid köp av garageportar. De har både snygga och praktiska garageportar, helt perfekta för dig som vill ha hög kvalité!

Sköt om din bil

Förutom att ha bilen i ett garage när du inte använder den, bör du se till att underhålla bilen löpande.

Låt inte bilen gå sönder innan du tar den till verkstaden. Misstänker du att något är fel – skjut inte upp det. Ta tag i problemet direkt!

Ta hand om din bil som du tar hand om dig själv!


Tänk på prövotiden

Vad är prövotid?

När man tagit körkort i Sverige har man en prövotid på två år. Prövotid innebär att om du begår ett så pass allvarligt brott att återkallelse av körkort krävs, så måste du göra om teoriprov och uppkörning för att få tillbaka ditt körkort.

Återkallelse av körkort är inget du vill vara med om när du nyss tagit körkort, för tänk att behöva ta nytt körkort och göra om hela processen från början igen!


Kör försiktigt!

Sist, men absolut inte minst – kör försiktigt när du är ute på vägarna! Kom ihåg att det är bättre att komma fram lite sent än att inte komma fram alls.

Klicka här för att komma tillbaka till startsidan.